Loading...
Trænerhuset, træneruddannelse 2018-10-16T09:38:11+00:00

Trænerhuset, træneruddannelse

DJU’s Trænerhus lever op til de seneste krav på Danmarks Idræts Forbunds (DIFs) tilsvarende træneruddannelse, og bliver løbende opdateret med den nyeste viden.

For at være en kompetent træner, er det vigtigt, at du hele tiden holder dig opdateret i forhold til udviklingen. Det gælder både på det tekniske niveau, men også på de fysiske, teoretiske og mentale elementer. Som træner skal du kunne træne både børn, unge, eliten og “senior” kæmpere.

Kurserne i DJUs Trænerhus er kendetegnet ved en høj grad af afveksling mellem teori og praktik. De pædagogiske grundprincipper bliver anvendt direkte i øvelser på måtten. Desuden er man sammen med en masse andre Judo- og Ju-Jitsu udøvere, så der er rig mulighed for at få gode ideer med hjem til den daglige træning i klubben.

Kursusrækkefølge og adgangskrav

Trænerhuset er en alsidig uddannelse, der svarer til det internationale niveau 2 for trænere. Trænerhuset lever op til de nyeste krav i Danmarks Idræts Forbunds (DIF) tilsvarende træneruddannelse. Trænerhuset består af 8 kurser: 2 grundmoduler (Trænerkursus 1 + Trænerkursus 2) og en overbygning bestående af 6 uafhængige kurser. Deltagelse på grundmodulerne er forudsætning for at tage overbygningen.
Du kan læse mere om adgangskrav i nedenstående kursusbeskrivelser. Undervisere i Trænerhuset er godkendt af både DIF og DJU.

Et gennemført trænerhus giver umiddelbart adgang til DIFs Diplomtræneruddannelse (Niveau 3), som henvender sig til trænere, der ønsker at have med de bedste danske kæmpere at gøre. Diplomtræneruddannelsen er samtidig adgangskrav til at deltage på Idrættens Træner Akademi (niveau 4) – en elitetræneruddannelse på europæisk niveau.

Det skal nævnes, at DJUs hjælpetrænerkursus, 1-2-Træner , er en appetitvækker til Trænerhuset og er dermed ikke adgangsgivende til Trænerhusets øvrige kurser. Du kan læse mere om 1-2-Træner her

Kursusbeskrivelse

Trænerkursus 1 og Trænerkursus 2 gennemføres med høj grad af e-læring og erstatter de tidligere Grundkursus + T1 og T2. E-læringsforløbet gennemføres hjemmefra via Internettet og skal være afsluttet inden kurset afholdes, idet kursusindholdet bygger på den teori, som gennemgås på e-læring.

Læs beskrivelse af hvert af kurserne med adgangskrav, varighed, forventninger og økonomi i nedenstående PDF filer:

E-læringsforløb
Link til Idrættens E-læring
Vejledning Idrættens E-læring 2018

Weekendkurser
Grundmoduler
Trænerkursus 1
Trænerkursus 2

Overbygning
Trænerkursus 3 – Idrætspsykologi
Trænerkursus 4 – Træningsplanlægning
Trænerkursus 5 – Udholdenhedstræning
Trænerkursus 6 – Hurtighedstræning og Aldersrelateret træning
Trænerkursus 7 – Styrketræning
Trænerkursus 8 – Ernæring

Kursuskalender og tilmelding
Link til kursuskalender

Spørgsmål
Spørgsmål kan rettes til DJUs sekretariat: dju@dju.dk / 432652922.

Videre uddannelse

Læs DIFs rammebeskrivelse for DIFs Diplomtræner og Idrættens Trænerakademi her