Trænerhuset, træneruddannelse

Hele Trænerhuset er nylig gennemgået, så det er sikret, at uddannelsen lever op til de nyeste krav i Danmarks Idræts Forbunds (DIFs) tilsvarende træneruddannelse.

Trænerens rolle er utrolig vigtig og det har derfor stor betydning, at træneren hele tiden holder sig opdateret i forhold til udviklingen både på det tekniske niveau, men også på de fysiske og mentale elementer. En træners kompetence skulle gerne række over flere medlems grupper – både børn, unge, eliten og ”senior”kæmpere.

Kurserne i DJUs Trænerhus er kendetegnet ved en høj grad af afveksling mellem teori og praktik. De pædagogiske grundprincipper bliver anvendt direkte i øvelser på måtten. Desuden er man sammen med en masse andre Judo- og Ju-Jitsu udøvere, så der er rig mulighed for at få gode ideer med hjem til den daglige træning i klubben.

Trænerhuset er en alsidig uddannelse, der svarer til det internationale niveau 2 for trænere. Trænerhuset lever op til de nyeste krav i Danmarks Idræts Forbunds (DIF) tilsvarende træneruddannelse. Trænerhuset består af 9 kurser; grundmoduler (Grundkursus samt Trænerkursus 1 + Trænerkursus 2) og en overbygning bestående af 6 uafhængige kurser. Deltagelse på grundmodulerne er forudsætning for at tage overbygningen – der kan dog i sjældne tilfælde dispenseres, såfremt instruktørens erfaring og faglige viden berettiger dertil. Al undervisning varetages af godkendte instruktører.

Et gennemført trænerhus giver således umiddelbart adgang til DIFs Diplomtræneruddannelse (Niveau 3), som henvender sig til trænere, der ønsker at have med de bedste danske kæmpere at gøre. Diplomtræneruddannelsen er samtidig adgangskrav til at deltage på Idrættens Træner Akademi (niveau 4) – en elitetræneruddannelse på europæisk niveau.

Læs beskrivelse af hvert af kurserne med adgangskrav, varighed, forventninger og økonomi i nedenstående PDF filer:

Grundkursus
Trænerkursus 1
Trænerkursus 2
Trænerkursus 3 – Idrætspsykologi
Trænerkursus 4 – Træningsplanlægning
Trænerkursus 5 – Udholdenhedstræning 
Trænerkursus 6 – Hurtighedstræning og Aldersrelateret træning
Trænerkursus 7 – Styrketræning
Trænerkursus 8 – Ernæring

Læs rammebeskrivelse for Grundkursus samt Trænerkursus 1 og 2 her

Læs rammebeskrivelse for trænerkurserne 3-8 her

Læs DIFs rammebeskrivelse for DIFs Diplomtræner og Idrættens Trænerakademi her

Du er velkommen til at kontakte DJUs sekretariat, hvis du vil have flere informationer.