Vores Lærke – og 6 andre får tilskud frem mod OL

Syv danske atleter får ekstra hjælp frem mod OL i Paris
10.2.2022 12:45:40 | Danmarks Idrætsforbund
DIF og Team Danmark har udpeget syv atleter, som fremover får støtte via IOC-midler. Målet er bedre forberedelser frem mod OL i Paris i 2024.
Mens der bliver konkurreret til vinter OL i Beijing bliver der også kigget frem mod sommerlegene i Paris i 2024. DIF har modtaget 150.000 USD (knap en million kroner) fra IOC dedikeret til støtte til atleter frem mod disse lege. Dette kommer nu syv talentfulde atleter til gode. De er udvalgt af DIF og Team Danmark på baggrund af et felt på 35 ansøgere fra DIF’s forbund.

Der er tale om Caroline Bohé (mountainbike), Kirstine Andersen (bueskydning), Signe Bro (svømning), Kojo Musah (atletik/sprint), Alberte Kjær Pedersen (triatlon) samt Mathias Madsen og Lærke Marie Olsen (judo).

”Vi tror på, at disse syv atleter har muligheden for at udvikle sig yderligere og levere en god indsats ved OL i Paris i 2024. Støtten skal hjælpe atleterne i deres bestræbelser på at få de bedst mulige forberedelser frem mod legene,” siger Søren Simonsen, der er OL-chef de mission i DIF.

Midlerne bliver fordelt ligeligt til de syv atleter med månedlige udbetalinger.

En del af Olympic Solidarity

Pengene til disse olympiske scholarships kommer fra Olympic Solidarity-udbetalingerne. IOC modtager store beløb fra salg af tv-rettighederne til legene. Pengene går i Olympic Solidarity-programmet, og i omegnen af 3,8 milliarder kroner videredistribueres herfra til blandt andet understøtning af talentarbejdet.

Ud over de olympiske scholarships udbetaler DIF i samarbejde med Team Danmark også støtte til nogle af de allerstørste danske profiler for at optimere deres mulighed for at levere store resultater og vinde medaljer i Paris. Den støtte er mulig i kraft af store donationer fra KIRKBI og Salling Fondene.

Kort om de syv atleter

Caroline Bohé, 22 år, mountainbike, deltager ved OL i Tokyo 2021

Kojo Musah, 25 år, atletik/spring, deltager ved OL i Tokyo

Kirstine Andersen, 23 år, bueskydning

Alberte Kjær Pedersen, 23 år, triatlon

Lærke Marie Olsen, 23 år, judo, deltager ved OL i Tokyo

Mathias Madsen, 22 år, judo

Signe Bro, 22 år, svømning, deltager

2022-02-14T12:50:44+00:00