Otte danske Ju-Jitsu-kæmpere udtaget til EM

Det danske landshold har nu endelig mulighed for at hive metal med hjem til Danmark ved senior EM i Maintal i Tyskland i juli 2021. Otte danske kæmpere er udtaget.  

Fra venstre: Lucas Andersen, Liva Tanzer, Ali Siroosi, Freja Jæger, Jeppe Tellund, Rebekka Dahl og Mikkel Kailow. På billedet mangler Jesper Kilbak

Efter en lang pause i turneringslivet kan det danske Ju-Jitsu landshold endelig se frem til deres første stævne i udlandet, når EM afholdes i Tyskland i Maintal d. 16-21 Juli.

Landsholdstræner Lazar Kuborovic har sat et stærkt hold af erfarne kæmpere, der stort set alle er nået til kamp om en podieplads til de store pointgivende stævner.

World Games i sigte
Der er meget på spil for landsholdskæmperne til dette EM. 2021 er det sidste år, hvor man kan kvalificere sig til World Games, og som det ser ud nu, bliver EM og VM de helt afgørende stævner.

Pandemien har nemlig ikke gjort plads til mange pointgivende stævner. En sikker billet til World Games kræver som minimum en top 4 placering på verdensranglisten, når resultaterne for 2021 gøres op. Og kun én i hver vægtklasse fra hvert land kan kvalificere sig til WG. Som det ser ud nu, er 24-årige Rebekka Dahl med sin 2. plads på verdensranglisten den, der er tættest på en af de prestigefyldte pladser.

Corona har vendt op og ned på verdenseliten
Konkurrentbilledet er ikke det samme, som det var før corona-pandemien. Rygterne vil vide, at mange velkendte topatleter har valgt at stoppe deres karriere under pandemien, og at nye ukendte ansigter er på vej til at tage deres pladser.

De danske kæmpere ligger generelt godt placeret, og podiepladser til EM og VM vil kunne bringe kæmperne op blandt top 4. på verdensranglisten.

Ét er derfor sikkert: Der vil blive kæmpet indædt for hvert point og hver Ippon.

Det danske hold:
Rebekka Dahl figthing -57 kg. (nr. 2 på verdensranglisten)
Liva Tanzer figtning -70 kg. (nr. 6 på verdensranglisten – nr. 4 på kvalifikationsranglisten)
Freja Poulsen figthing -70 kg. (nr. 44 på verdensranglisten)
Jeppe Tellund figthing -62 kg. (nr. 16 på verdensranglisten)
Jesper Kilbak  figthing -69 kg. (nr. 18 på verdensranglisten)
Lucas Andersen figthing -77 kg.(nr. 12 på verdenranglisten)
Mikkel Kailow figthing -85 kg. (nr. 11 på verdensranglisten)

Flygtning bosiddende i Danmark – kæmper under JJIF flag
Ali Siroosi figthing -69 kg og Jiu-Jitsu -69 kg. Endnu ikke rangeret

2021-06-23T10:10:29+00:00